Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do oběhu jdou další speciální dvacky, všechny už jsou ale rezervované

Dnes Česká národní banka emituje další speciální dvacetikoruny s portréty státníků a finančníků. Tentokrát mají ale lidé, kteří by chtěli opět stát nekonečné fronty, smůlu. Oběžné dvacetikoruny jsou do poslední rezervovány.

Sada speciálních dvacetikorun je tvořena šesti mincemi s portréty T. G. Masaryka, E. Beneše, M. R. Štefánika, A. Rašína, K. Engliše a V. Pospíšila. „Do prodeje jde prvních třicet tisíc sad a nové objednávky už nepřijímáme,“ uvádí za Českou mincovnu Lenka Klimentová.

Postupně se tak mince dostanou k lidem, kteří si je rezervovali. Více než polovinu už ČNB dodala, zbytek by měl být hotový na podzim. Pokud tak máte sadu objednanou, možná si počkáte, ale víte jak... Kdo si počká, ten se dočká.

Celkem bude vydáno 50 000 sad. Kvalita mincí je běžná, nejsou tedy ze zvláštní nebo šetrnější ražby. „Mince mohou proto vykazovat drobná povrchová poškození z běžných střížků a z automatické ražby,“ informuje ČNB na webu.

Foto ČNB

Štítky dvacetikoruna, Česká národní banka, mince, Tomáš Garrigue Masaryk, Milan Rastislav Štefánik, Česká mincovna, portrét

Do oběhu jdou další speciální dvacky, všechny už jsou ale rezervované  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.