Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na trhu se objevila další nebezpečná nabíječka. Kvůli špatné izolaci by mohla spotřebitele i zabít

Česká obchodní inspekce (ČOI) objevila na českém trhu další nabíječku pro mobilní telefony, která je nebezpečná. A jak odborníci zjistili, výrobek má hned několik nedostatků.

Nabíječka se prodává pod názvem Nabíječka pro mobilní telefony OWER 1A, MICRO USB TC-927. Vzhledem a názvem nijak zvláštní není, skrývá v sobě přitom nebezpečí. „Produkt nemá dostatečnou izolaci mezi primární a sekundární částí. Pokud se uživatel dotkne USB konektoru ve chvíli, kdy je nabíječka v zásuvce, může dojít k vážnému úrazu nebo až smrti elektrickým proudem,“ upozorňuje mluví ČOI Jiří Fröhlich

Inspekce odhalila i další nedostatky v podobě chybějících nebo chybných údajů. Například identifikační údaje o výrobci a dovozci na výrobku úplně chybí. „Dále není na výrobku uvedena jmenovitá hodnota primárního proudu. Hodnota sekundárního proudu je uvedena chybně. Místo 1000 mAh má být správně 1000 mA,“ informuje mluvčí.

Česká obchodní inspekce již vydala zákaz dodávání tohoto produktu na trh. Zároveň nařídila jeho okamžité stažení. Nebezpečný výrobek bude zařazen do systému RAPEX, který varuje před nebezpečnými produkty v rámci EU.

Foto coi.cz

Štítky nabíječka, ČOI, mobil, w, Česká obchodní inspekce, Jiří Fröhlich, Evropská unie

Na trhu se objevila další nebezpečná nabíječka. Kvůli špatné izolaci by mohla spotřebitele i zabít  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.