Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česká Lípa rozšíří svůj kamerový systém do dalších čtyř lokalit

Česká Lípa rozšíří městský kamerový systém do dalších čtyř lokalit. Kamery budou umístěny na místech, kde je velký výskyt lidí a kde je větší riziko spáchání přestupků. Za čtyři nové kamery zaplatí město 427 tisíc korun, o jejich instalaci se postará společnost Telmo. Počet kamer se tak rozroste na 33.

Nově budou kamery snímat dění v Dubici, u bývalého obchodního centra na sídlišti Holý vrch, u diskotéky Luxor a v prostoru parkoviště v ulici U Synagogy. „Tato místa byla vytipována na základě současné bezpečností situace v součinnosti s Policií ČR. Dění v těchto lokalitách budou snímat kamery 24 hodin denně, obraz pak sledují na služebně městské policie naši operátoři," doplnil ředitel Městské policie Vladimír Jeník.

Výhodou nových kamer je podle něj to, že se jedná o mobilní kamery. „V případě potřeby je můžeme demontovat a použít na jiném místě, kde jich bude případně v budoucnu více potřeba," dodal.

Zabírají širsí plochu

V současné době sleduje dění v České Lípě 29 kamer. Z nich 11 je pevných, takže snímají celý den jen jedno místo. Ostatní kamery jsou otočné, které zabírají širší plochu. Jednotlivé obrazy se mění v přesných časových intervalech.

Kamerový systém ve třetím největším městě v Libereckém kraji byl před třemi lety zásadně zmodernizován. Výměny se dočkalo všech tehdejších 21 kamer, z nichž některé sloužily v té době už přes deset let. Další dvě kamery tehdy přibyly. Rozlišení nových kamer je čtyřikrát vyšší, barvy vidí i v noci, zobrazují i detaily, které dřív operátoři neviděli. Modernizace systému stála zhruba milion korun a do budoucna umožňuje další rozšíření až na 64 kamer.

Město dál doplňuje kamery tam, kde to bezpečnostní situace vyžaduje. „Bezpečnost našich občanů je pro nás moc důležitá, je proto třeba do jejího zajištění investovat," dodala starostka České Lípy Jitka Volfová (ANO).

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, kamery, Čeká Lípa, videokamera, Česká Lípa, TELMO a.s., Policie České republiky, Holý vrch, Jitka Volfová, kamerový systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa rozšíří svůj kamerový systém do dalších čtyř lokalit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.