Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Loď v parku nad kasárnami musí město opravit. Výrobci zaplatí čtvrt milionu

Po osmi letech potřebuje Loď pro děti v parku v ulici Prokopa Holého nad dolními kasárnami v Liberci opravit. A oprava to bude nákladná, výrobce lodi ji vyčíslil na 249 tisíc korun bez daně.

„Na základě pravidelné roční kontroly nezávislým revizním technikem bylo městu doporučeno opravit nebo uzavřít osm let starý herní prvek Loď v parku Prokopa Holého, který v současné době s ohledem na množství závad není v provozuschopném stavu,“ vysvětlil mluvčí radnice Jan Král.

A protože město o oblíbený herní prvek v parku přijít nechce, rozhodlo se pro opravu. Ta přitom bude poměrně nákladná. „Vzhledem k tomu že se jedná o atypický prvek, poptal magistrát u výrobce zhodnocení stavu a zpracovávání cenové nabídky na opravu. Výrobce, společnost PALISPlzeň, vyčíslil opravu na 249 tisíc korun bez DPH,“ dodal mluvčí.

Opravou tak projde zejména zábradlí, sloupky, okenní otvory, bude nutné vyměnit skluzavku, tobogán, podlahy nebo také lanový žebřík. „Loď se pak dočká přebroušení a nového nátěru,“ uzavřel Král.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky park, prokopa holého, herní prvky, loď, oprava, Prokop Holý, Liberec, Jan Král

Loď v parku nad kasárnami musí město opravit. Výrobci zaplatí čtvrt milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.