Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberec zpracovává analýzu, kolik školních bazénů bude potřebovat

Liberec by měl zhruba do dvou měsíců vědět, jakou perspektivu mají současné školní bazény ve městě. Nechává si kvůli tomu zpracovat analýzu jejich využitelnosti. Na jejím základě podle náměstka primátora pro správu majetku Jiřího Němečka (ANO) budou postupovat při jejich opravách a modernizaci. „Zhruba nějakých pět milionů korun bychom byli rádi, kdyby se nám na to podařilo ročně z rozpočtu vyčlenit," řekl.

Liberec má tři funkční kryté školní bazény, které jsou na základních školách Dobiášova, Sokolovská a Ještědská. V průměru mají na délku 12 metrů, široké jsou sedm metrů a hluboké metr. Ročně na jejich údržbu město vydává asi 340 tisíc korun, všechny jsou v tuto chvíli provozuschopné.

„Studie by měla říci, jakou kapacitu bazénových ploch bude Liberec do budoucna potřebovat včetně velkého bazénu na zajištění veřejného plavání, na zajištění školního plavání," uvedl náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj). Podle něj nevědí, jaké výsledky studie přinese. „Může z ní vylézt, že potřebujeme všechno, co ve městě je. Může se také stát, že ve studii bude napsáno, že některou z těch kapacit třeba už nebudeme potřebovat. To neumíme odhadnou," dodal.

Bazény v Liberci

Ve stotisícovém Liberci je kromě školních bazénů a akvaparku v Centru Babylon už jen městský plavecký stadion, který ale čeká nákladná rekonstrukce. Jeho oprava za stovky milionů korun by měla začít do poloviny roku 2021. Práce potrvají zhruba rok a půl a po dobu rekonstrukce by měl zůstat v provozu jen menší bazén v přístavbě vybudované před sedmi lety. V Liberci býval ještě školní bazén na ZŠ Švermova ve Františkově, který ale nechalo město uzavřít před více než deseti lety.

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky bazény, školní bazény, Liberec, analýza, bazén, Jiří Němeček, ANO 2011, Ivan Langer, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zpracovává analýzu, kolik školních bazénů bude potřebovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.