Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Markéta Davidová: Letní příprava mě baví, chci se stále zlepšovat

Po sezóně snů přišlo velice krátké období klidu. A teď už se nejlepší česká biatlonistka Markéta Davidová pomalu připravuje na návrat do koloběhu světového poháru. Čemu se věnovala přes léto a jaké jsou její další plány?

Jak jsi po úspěšné sezoně regenerovala? Měla jsi čas pro sebe a třeba i na tvé oblíbené koně?
Nejvíc jsem regenerovala skrze školu (smích). Na jaře jsem dokončovala bakalářské studium na ČZU, takže na pořádnou dovču nebyl čas. Byla jsem na chvíli na snowboardu s kamarády, ale dostala jsem se i ke koním. Snažím se jich užít co nejvíc, dokud to jde.

Najdou si biatlonisté během letní přípravy čas na sporty, ke kterým se přes zimu nedostanou?
Hodně běháme, jezdíme na kole, na kolečkových lyžích a chodíme do posilovny. Jiné aktivity by nám do tréninkových plánů moc nezapadaly. Dřív jsme u nás v Jablonci chodili na přehradu jezdit na kajakách, ale teď už na to nezbývá tolik času. Kluci docela často hrají fotbal, ale na ten my holky moc nejsme (smích). Letos jsme navíc do tréninku zařadili takové „hrátky“ jako poskoky, přeskoky a žebříky.

Na normálních běžkách stál prakticky každý, na kolečkových lyžích už ale ne, je to veliký rozdíl?
Zpočátku určitě, ale po chvíli si člověk zvykne na jinou délku a už mu to tolik nepřijde. Spíš lidem dělá problém, že na kolečkových lyžích se nedá nijak brzdit. Tak mají strach se na nich sklouznout jako na normálních.

Nebaví tě tedy biatlon v létě na kolečkách víc než v zimě?
Myslím, že jsem jedna z mála, kterou letní příprava opravdu baví. Na kolečkových lyžích je bohužel hodně málo závodů, takže zima má také něco do sebe. Na druhou stranu mi přijde, že léto zase hrozně rychle uteklo a já nic nestihla, takže bych si ho nejradši ještě ráda chvíli užila.

Nedávno jsi získala bakalářský titul, co tvoje další studium?
Pokračuji dál v magisterském studiu. Mám na ČZU dva obory - Reprodukční biotechnologie a šlechtění a Výživa zvířat a dietetika. Tak uvidíme, jak to půjde.

Jaké jsou tvé osobní cíle do následující sezóny?
Jestli se do nich počítá i úspěšně dokončené studium, tak to tam zcela jistě patří. Ráda bych také stále zlepšovala svoji výkonnost a doufám, že mi vydrží i chuť závodit.

Stala ses tváří olympijského běhu, ale také charitativního běhu pro útulky. Těší tě, že díky své popularitě můžeš pomáhat?
Určitě jsem moc ráda, že alespoň trochu mužů pomoct propagovat takovéto super projekty. Na jaře jsem se také účastnila akce Pomáháme přírodě, ze které jsem měla obrovskou radost.

Máš nějaký další projekt, do kterého by ses chtěla zapojit?
Myslím, že bych určitě neodmítla žádný takový, který se bude točit kolem zvířat.

Tisková zpráva

Foto Red Bull/Jan Kasl

Štítky Red Bull, biatlon, Markéta Davidová, léto, studium, lyže, Česká zemědělská univerzita v Praze, olympijské hry

Markéta Davidová: Letní příprava mě baví, chci se stále zlepšovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.