Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj se zbavoval nepotřebného majetku. Prodal vilu v Klostermannově ulici i areál v Mařenicích

Skoro jedenáct a půl milionu korun získal kraj prodejem nepotřebného majetku. Nejvyšší položkou byla vila v liberecké Klostermannově ulici za 6,9 milionu, kraj ale prodal také třeba garáž, stavební pozemek nebo areál Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mařenicích.

„Celkem jsme prodali v prvním pololetí letošního roku devět nemovitostí za necelých jedenáct a půl milionu korun. Tyto peníze můžeme nyní využít na investice do jiných oblastí,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jitka Volfová.

Prodej majetku funguje tak, že o něm rozhodnou krajské orgány. Ve chvíli, kdy o něj nestojí žádná z krajských příspěvkových organizací, nabídne se do prodeje formou otevřeného nabídkového řízení. „Kraj ke každému prodeji přistupuje zodpovědně a dělá maximum pro to, aby prodejem nepotřebných nemovitostí nenarušil rozvojové plány samospráv, v jejichž katastru se dané objekty a pozemky nachází,“ vysvětlila Volfová.

Areál bývalého domova důchodců v Mařenicích chtěl kraj prodat už od roku 2016, protože klienti se přestěhovali do moderních domků a objekt byl prázdný. „Díky tomu jsme ušetřili roční režijní náklady ve výši zhruba jeden milion korun. Část těchto prostředků tak můžeme využít kupříkladu na připravovaný projekt mobilního heliportu pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje,“ uzavřela Volfová.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky majetek, kraj, prodej, Mařenice, Jitka Volfová, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, vila

Kraj se zbavoval nepotřebného majetku. Prodal vilu v Klostermannově ulici i areál v Mařenicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.