Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si čtyři roční období v Rokytnici nad Jizerou

PR článek

Malebné horské město leží v západní části našich nejvyšších českých hor. Městu dominuje panorama Kotle a Lysé hory. Oblast Rokytnice nad Jizerou nabízí vyžití jak cyklistům, pěším turistům, tak i vyznavačům zimních sportů. Poznejte s námi západní Krkonoše, území Zapadlých vlastenců.

Rokytnici nad Jizerou můžete od jara do podzimu dokonale prozkoumat díky naučným stezkám. Objevovat krásy a zajímavosti města můžete díky NS Poznávací okruh okolo Rokytnice. Po stopách dávných pašeráků vás provede Pašerácká stezka. O významných rokytnických osobnostech se dozvíte na Stezka Rokytnických rodáků. S počátky lyžování vás seznámí Stezka Krakonoš a lyžníci.

Stezka Dřevosochání

A další naučná stezka „Stezka Dřevosochání“ vás zavede do Františkova, kde určitě stojí za návštěvu Muzeum a galerie Starý kravín. Prohlédnout si tu můžete expozici o dřívějším nelehkém životě na horách.

TIP: Při poznávání Rokytnice rozhodně navštivte technickou památku Janatův mlýn Buřany. Mlýn pochází z roku 1767. Čtyři mlynářské generace rodiny Janotovy mlýn vlastnily a udržovaly od roku 1841 až do roku 2006. Dnes je mlýn v rukou nového majitele, který ve spolupráci s Národním památkovým ústavem objekt udržuje a zvelebuje, aby mohl být přístupný i veřejnosti. 

Nejen naučné stezky nabízí krásné procházky po Rokytnici. Vydejte se například po modré turistické trase kolem Huťského vodopádu až na Dvoračky. Horská bouda Dvoračky leží v nadmořské výšce 1140 m n. m. a nabízí svým návštěvníkům mimo jiné výbornou domácí kuchyni s vlastní pekárnou.

Pět skiareálů

Také o zimní sezoně vám Rokytnice nabídne perfektní vyžití. Vyzkoušet své lyžařské dovednosti můžete v pěti skiareálech – Horní Domky, Studenov, U Modré hvězdy, Udatný, Pařez a Sachrovka.

V blízkosti centra se nachází dostatek kvalitně upravovaných běžeckých tras. Tyto trasy navazují na běžecké trasy Krkonoš i Jizerských hor, což tvoří více jak 615 km bílých stop pro vaše spanilé jízdy zasněženou krajinou.

Štítky rokytnice, Krkonoše, Rokytnice nad Jizerou, naučná stezka, Lysá hora, mlýn, roční období, Krakonoš a lyžníci, Národní památkový ústav, Františkov (Velké Kunětice), Buřany

Užijte si čtyři roční období v Rokytnici nad Jizerou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.