Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město nechalo opravit loď na dětském hřišti nad kasárnami. Rekonstrukce vyšla na tři sta tisíc

Ještě na podzim došlo k opravě herního prvku zvaného Loď na dětském hřišti v ulici Prokopa Holého nad dolními kasárnami. Oprava vyšla na více než tři sta tisíc korun.

Loď byla na hřiště instalována v roce 2011, od té doby se ale dostala už do poměrně havarijního stavu. „Skluzavka a tobogán byla opotřebena až na výztuž ze skelného vlákna, dřevěné prvky byly napadeny hnilobou a značně rozpraskané,“ popsala mluvčí města Jana Kodymová.

Podle ní se tak město muselo rozhodnout, zda prvek vymění, nebo opraví. Jenže výměna by vyšla na skoro šest set tisíc, radnice tak přistoupila k opravě, která nakonec 301 tisíc.



„V rámci opravy byla provedena kompletní výměna celé podlahy, včetně některých nosných trámů, kompletní výměna zábradlí, žebříku, skluzavky, tobogánu, madel, kormidla, některých nosných sloupů a veškerých lanových prvků. Celá Loď byla výrobcem kompletně přebroušena, vytmelena a opatřena dvojnásobným ochranným nátěrem,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky park, oprava lodi, oprava hřiště, Liberec, oprava, dětské hřiště

Město nechalo opravit loď na dětském hřišti nad kasárnami. Rekonstrukce vyšla na tři sta tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.