Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Meteorologové varují před sněžením, napadnout může až pět centimetrů mokrého sněhu

V Čechách bude od úterý sněžit a nejen na horách. Sněhové srážky mají zasáhnout zejména polohy nad 400 metrů nad mořem, sníh má být ale mokrý a těžký, což může kvůli polámaným větvím nebo stromům způsobit komplikace v dopravě nebo dodávkách elektřiny. V nižších polohách meteorologové očekávají déšť nebo déšť se sněhem a ojediněle se bude na silnicích a chodnících tvořit náledí a zmrazky. Toto počasí vydrží v západní polovině ČR zřejmě až do čtvrtečního rána.

Od úterního podvečera do středečního rána podle předpovědi napadne od středních poloh Čech kolem pěti centimetrů, ojediněle až deseti centimetrů většinou mokrého a těžkého sněhu. „Z hlediska nové sněhové pokrývky budou nejohroženější polohy s nadmořskou výškou mezi 400 a 600 metry nad mořem. Na severozápadě se srážky vyskytnou jen výjimečně," doplnili meteorologové.

 
Při intenzivnějších srážkách bude podle nich horší viditelnost a místy se může tvořit náledí a zmrazky, řidiči by proto tomu měli přizpůsobit jízdu.

Od středečního odpoledne do čtvrtečního rána bude situace v Čechách pravděpodobně podobná, navíc se ojediněle může vyskytnout také mrznoucí déšť s tvorbou slabé ledovky, doplnil ČHMÚ.

Autoři | Foto

Štítky sněžení, sníh, počasí, zima, varování, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před sněžením, napadnout může až pět centimetrů mokrého sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.