Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hledá se nový provozovatel bazénu. Ještědská sportovní po letech končí

Liberec začal hledat nového dlouhodobého provozovatele městského plaveckého stadionu. Město by ho chtělo najít ještě před zahájením nákladné rekonstrukce bazénu za stovky milionů korun, tedy do roka a půl. Náměstek primátora pro ekonomiku Zbyněk Karban (ANO) řekl, že zatím radnice dělá průzkum trhu před vypsáním výběrového řízení.

„Je to takový první krok, abychom si zmapovali, jestli tady vůbec někdo je, kdo je ochoten a za jakých podmínek provozovat bazén. Předpokládám, že je, chceme se ale o tom přesvědčit a nebráníme prostě nikomu. Takže to může být kdokoliv v rámci republiky," uvedl Zbyněk Karban. Městský bazén má od města dlouhodobě pronajatý Ještědská sportovní, její majitelé už ale nemají podle Karbana zájem po rekonstrukci bazén dál provozovat. "Majitelé nám řekli, že jsou na to staří," dodal náměstek.

Průzkum trhu by měl podle Karbana také ukázat, zda není v republice nějaký investor, který by se chtěl na rekonstrukci finančně podílet a poté získal bazén do dlouhodobého pronájmu. „Záleželo by na podmínkách, protože my určitě nechceme bazén provozovat jako podnikatelský, ale mělo by to být ve stejných intencích jako doteď. To znamená určitě to bude služba pro obyvatele za nějaké dostupné peníze," uvedl Karban. Předpokládá, že s novým provozovatelem město uzavře smlouvu na deset až 15 let.

Bazén Liberec

Plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancary v polovině 80. let minulého století na Tržním náměstí má ročně kolem 350.000 návštěvníků. Jsou tam tři bazény, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Opravu stadion nutně potřebuje, protože důležitá technologická zařízení již dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je i zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Rekonstrukce si podle odhadu vyžádá 350 až 400 milionů korun a začne zřejmě v polovině roku 2021. Město nyní hledá firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci. Oprava bazénu potrvá zhruba rok a půl a po dobu rekonstrukce by měl zůstat v provozu jen 25metrový bazén v přístavbě vybudované před sedmi lety.

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, správa, rekreace, bazén, Liberec, AUDIO, rekonstrukce, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledá se nový provozovatel bazénu. Ještědská sportovní po letech končí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.