Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na liberecké škole se objevil další případ žloutenky. Děti mají omezené aktivity a lékařský dohled

Od začátku roku eviduje Krajská hygienická stanice (KHS) celkem 119 případů akutní žloutenky typu A. V poslední týdnu se objevil další případ na liberecké základce.

Jedná se o stejnou základní školu, ve které se již jeden případ objevil. „V tomto případu nebyla zatím prokázána souvislost s probíhající epidemií,“ komentovala Zuzana Balašová, mluvčí KHS LK. Druhý případ se podařilo v posledním týdnu vyhledat v souvislosti s epidemií.

Ve škole, kde se žloutenka objevila, byla nařízena protiepidemická opatření. Vedle lékařského dohledu musely být omezeny i některé aktivity. „Jedná se zejména o návštěvy veřejných lázní a bazénů nebo například ubytování v místech, kde jsou společná hygienická zařízení,“ vysvětlila Balašová.

Dále mají děti v této škole omezené mimoškolní sportovní aktivity nebo kroužky. Tato omezení se ale netýká úplně všech žáků. „Na děti, které byly řádně očkovány, případně u kterých byla vyšetřením prokázána imunita vůči žloutence, se opatření nevztahují,“ dodala lékařka Jana Prattingerová, ředitelka odboru protiepidemického.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky žloutenka, zdraví, Turnovsko, nemoc, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na liberecké škole se objevil další případ žloutenky. Děti mají omezené aktivity a lékařský dohled  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.