Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Ríša potřebuje asistenta. Za příspěvek se můžete setkat s hercem Karlem Zimou

Malému Ríšovi z Liberecka ještě není ani šest let a přesto už mnohé zakusil. Se všemi zdravotními komplikacemi se snaží rodina vyrovnat, což je ale náročné i nákladné. Ríšovi by moc pomohlo, kdyby měl osobního asistenta.

Ríša denně bojuje s genetickým onemocněním neurofibromatózou, která způsobuje tvorbu mnoha nádorů. Navíc má za sebou několik operací páteře. A teď ho čeká nástup do školy. „Vedle nemoci má Ríša i zoperovanou páteř a proto na sebe musí být více patrnější než ostatní děti,“ říká tatínek Ríši.

Aby Ríša všechno dobře zvládl, potřeboval by osobního asistenta. A s tím se pokouší pomoci projekt Donio. Ten se ve spolupráci se známými českými osobnostmi snaží upozornit na příběhy obyčejných lidí, kteří by ale potřebovali ve svízelné situaci pomoci. Cílem je nejen pomoci konkrétním lidem, ale také upozornit na různá onemocnění i sociální problémy, se kterými se lidé potýkají.

Více se o příběhu Ríši i možnostech, jak pomoci, dozvíte na stránkách projektu Donio.

Každá osoba, které se snaží Donio pomoci, získala svého patrona. Tím Ríšovým je herec Karel Zima, kterého můžete znát třeba z filmů Lidice, Čertova nevěsta, Alois Nebel nebo třeba Špindl. Karel Zima má srdce na pravém místě, svědčí o tom i fakt, že daroval ledvinu, aby pomohl kamarádovi.

A nyní chce pomoci i Ríšovi. „Každý máme spoustu lidí, které považujeme za frajery. jako jsou sportovci nebo herci. Ale podle mě je Ríša daleko větší frajer, protože ten jede svůj zápas dvacet čtyři sedm,“ komentuje herec. A setkání s tímto hercem bude i odměnou pro někoho z lidí, kteří Ríšovi přispějí.

Pokud Ríšovi přispějete vybranou částkou na získání asistente, bez kterého ho nechtějí přijmout do školy, mohou vás autoři vylosovat jako výherce odměny - tedy večera stráveného s Karlem Zimou. Čím více přispějete, tím větší máte šanci na výhru. Autoři totiž promění každých darovaných sto korun za jednu šanci na výhru. Když tak přispějete třeba 1000 korun, máte 10x větší šanci na výhru.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto donio.cz

Štítky Donio, pomoc, nemoc, charita, Karel Zima, herec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ríša potřebuje asistenta. Za příspěvek se můžete setkat s hercem Karlem Zimou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.