Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Radniční sklípek, botanická i nenápadná lavička. Díla Kovovýroby Peřina zná každý z nás

Co spojuje botanickou, radniční sklípek a terminál v Hrádku? Že nic? Přesto se něco najde. Na všech se totiž podílela hrádecká firma Kovovýroba Peřina. Jejich výrobky denně potkáváte a možná to ani netušíte.

Firma s již dvacetiletou tradicí se přitom během své existence podílela na celé řadě významných projektů větších i menších. Kovovýroba Peřina sídlí v krásné oblasti nedaleko Trojzemí, její výrobky jsou známé nejen na Liberecku.

I doma se ale má čím pochlubit. „Naše firma se podílela na výstavbě celé řady známých objektů. Mezi ně patří třeba hrádecký terminál,“ říká majitel Miloš Peřina. A své ruce k dílu přiložila Kovovýroba Peřina třeba i při rozsáhlé rekonstrukci Radničního sklípku na liberecké radnici.

O produktech této společnosti tak nemusíte nic tušit a přesto je znáte. „Během let jsme se podíleli na výstavbě Krajského úřadu, části botanické zahrady a dokonce jsme spolupracovali při rekonstrukci tehdejšího letiště Ruzyně,“ komentuje Peřina.

Stejně jako obrovské konstrukce zvládají kluci z Hrádku vyrobit lavičku nebo třeba plot. A těší je to úplně stejně, možná dokonce o trochu víc. „Jsem moc rád, že se věnujeme i výrobě městského mobiliáře. Je moc fajn, když po práci jde táta s dětmi a může jim ukázat, co sám vyrobil,“ říká s úsměvem majitel firmy.

Díky dobrému jménu a mnoha zkušenostem nemají v Kovovýrobě Peřina nouzi o zakázky. Rádi by proto rozšířili svůj tým o šikovné zámečníky a svářeče.

Dobře odvedené práce je třeba si v dnešní době vážit, a že se vyplatí sázet na kvalitu, ví i Peřina. Díky skvělým recenzím a bohatým zkušenostem dokonce spolupracuje Kovovýroba Peřina s renomovaným a světově známým architektem Zdeňkem Zavřelem. „Měl jsem možnost se podílet na výstavbě rodinného domu Zdeňka Zavřela ve Zdislavě. Tehdy jsem měl vytvořit schodiště, ale v projektu jsme narazili na zásadní problém. Nakonec jsme tak našli jinou cestu a díky tomu se mi později stalo, že když vyučoval na ČVÚT, obrátil se na mě jeho student s dizertační prací, kdy potřeboval poradit s tvorbou železného závěsu,“ vypráví Peřina.

Každý kousek kovu, který opustí firmu z Hrádku, má za sebou příběh. A co je pro majitele Kovovýroby Peřina největší odměnou? No přeci spokojený zákazník. „Je jedno, jestli vyrábíme lavičku, autobusovou zastávku nebo jen plot k rodinnému domku. Nejhezčí je, když se výsledek lidem líbí a jsou spokojeni. Pak mám pocit dobře odvedené práce,“ dodává Peřina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv firmy

Štítky Kovovýroba Peřina, Hrádek nad Nisou, Liberecko, stavba, Zdeněk Zavřel, Letiště Václava Havla, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radniční sklípek, botanická i nenápadná lavička. Díla Kovovýroby Peřina zná každý z nás  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.