Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ubytovna pro sociálně slabé nebo centrum pro migranty? Ne, z Kováku má být dům s pečovatelskou službou

Po letech chátrání a hádek, zda Kovák má být zbourán, přišla celkem zásadní změna. Dům koupil nový majitel, který s ním má velké plány. Vybudovat chce dům s pečovatelskou službou, byty, ale i kavárnu, cukrárnu a další veřejně prospěšné prostory. Hotovo má být do tří let.

Kovák by se měl výrazně proměnit. Nový majitel už má připravený projekt. „Počítám tam s domem s pečovatelskou službou pro důchodce, v přízemí by byly služby,“ řekl Pavel Dolejš na jednání se starostou Chrastavy Michaelem Canovem.

Ten tlumočil obavy občanů města, aby z Kováku nebyla ubytovna pro zahraniční dělníky nebo imigrační centrum, což se šířilo po Chrastavě. „Mohu slíbit, že nic takového neplánuji,“ dodal majitel.

Ten má připravenou vizualizaci, podle svých slov chce během letoška připravovat projektovou dokumentaci, a koncem roku by rád začal stavět. „Předpokládám, že stavba pak potrvá zhruba dva roky,“ uzavřel.

V Kováku by pak mělo být dvacet bytů s pečovatelskou službou a dalších třicet malometrážních bytů. Celý dům by se měl zvednout o dvě patra. Rekonstrukce domu má vyjít na zhruba třicet milionů korun.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vizualizace majitele

Štítky kovák, Chrastava, důchodci, byty, dům, pečovatelská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytovna pro sociálně slabé nebo centrum pro migranty? Ne, z Kováku má být dům s pečovatelskou službou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.