Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V centru Jablonce roste obří krystal za 57 milionů, ukrývat bude vánoční ozdoby

Puchýř, bradavice nebo například zadek mravence. I takto nazývají dostavbu Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou na sociálních sítích. Účel splněn. Kontroverzní stavba si totiž, mimo jiné, klade za cíl vyvolat diskuzi.

Město podle ředitelky muzea Milady Valečkové potřebuje pořádnou injekci hrdosti na svůj věhlasný sklářský původ. „Touto stavbou získá Jablonec kousek nové moderní architektury. Už bylo na čase, aby ve tady něco takového vzniklo,“ dodává Valečková.

V třípodlažní stavbě bude muzeum prezentovat svoji kolekci vánočních ozdob. Ta si vlastní prostor bezpochyby zaslouží. Je největší na světě. Chybět v ní nebude ani místo určené pro přednášky nebo například koncerty. Původně tu měla být i kavárna. Nakonec se ale nevešla.

Součástí úprav je také přilehlý park. „My bychom si samozřejmě moc přáli, aby město realizovalo dopravní terminál, protože okolí té přístavby je v tuto chvíli skutečně nevzhledné,“ doplňuje Milada Valečková. Poukazuje na bývalou tržnici pod muzeem, která je v jeho těsné blízkosti. Ta by se měla přeměnit právě v dopravní terminál.  „Pokud vše půjde podle harmonogramu, hotový by měl být do konce roku 2022,“ uvádí Jana Fričová, tisková mluvčí města Jablonce nad Nisou. 

Zato dostavba Muzea skla a bižuterie se chýlí ke konci. I přes stavební komplikace, které její otevření o několik měsíců posunuly, bude hotová nejdéle do konce letošního června. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kristýna Berková a Město Jablonec

Štítky krystal, muzeum, jablonec, Jablonec nad Nisou, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Jablonce roste obří krystal za 57 milionů, ukrývat bude vánoční ozdoby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.