Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Máte doma nevyužité knihy po dětech? Dejte jim druhý život

Už více než pět set knih darovalo Komunitní středisko Kontakt dětem ze znevýhodněného prostředí. Knihy mohou věnovat i čtenáři Liberecké Drbny, Kontakt je otevřený každý všední den.

„Cílem projektu je sbírat dětské knížky, které poslouží dál dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí. Projekt probíhá průběžně již od roku 2015 a za tu dobu bylo předáno potřebným více než 500 knih,“ říká zástupce ředitele Kontaktu Marie Matějíčková.

Mezi obdarovanými jsou děti ze sociálně znevýhodněných rodin a také instituce pracující s dětmi. V rámci podpory sociálně znevýhodněných rodin byly knihy předány i dětem, které žijí na ubytovnách v Liberci. „Pro mnohé z nich to byl velký zážitek a těší se, až se budou moci do nových knížek začíst,“ dodala Matějíčková.

Projekt Druhý život dětské knihy trvá do odvolání a zájemci mohou dětské knihy nosit do Centrálního klubu seniorů v Palachově ulici 504/7 od pondělí do čtvrtka od 10 do 17 hodin a v pátek od 10 do 14 hodin. „O knihy se mohou přihlásit i instituce pracující s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí,“ uzavřela Matějíčková. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky druhý život dětské knihy, Liberec, knihy, dětská kniha, kontakt, kniha, projekt, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte doma nevyužité knihy po dětech? Dejte jim druhý život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.