Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Šedesát let staré hřiště se promění, ve Frýdlantě vznikne moderní atletický stadion

Modernizaci atletického hřiště připravují ve Frýdlantě. Současný škvárový ovál je ze 60. let minulého století a současným potřebám už nevyhovuje. Nahradit by ho měl tartanový povrch a přibudou i stanoviště pro další atletické disciplíny. Sloužit by pak mohl stadion nejen místním školákům, využít by ho mohli třeba i hasiči, řekl frýdlantský starosta Dan Ramzer (ODS).

Areál stojí v těsném sousedství sportovní haly a zimního stadionu. „Atletický ovál kolem fotbalového hřiště už si rekonstrukci zaslouží, protože na rozdíl od trávníku, který prošel obnovou před několika lety a je pravidelně udržován, je atletická dráha ještě původní a pro sport dnes absolutně nevhodná," doplnil místostarosta Jiří Stodůlka (ODS). Mimo běžecké dráhy by měl areál v budoucnu nabídnout i zázemí pro skok do dálky nebo vrh koulí a hod oštěpem.

Náklady na modernizaci stadionu odhaduje město na 15 milionů korun, žádat na ni chce dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, ministerstva pro místní rozvoj nebo od Libereckého kraje. Radnice už má hotový projekt, kdy bude možné práce zahájit, záleží podle starosty právě na získání dotace. Rekonstruován by měl být celý areál.

Modernizací areálu chce radnice vytvořit nejen zázemí pro atletiku, ale i pro tělesnou výchovu žáků základních a střední škol ve Frýdlantě. „A také pro sporty, které jsou kvůli chybějícímu cvičišti ve městě zatím spíše popelkami. Řeč je například o požárním sportu. Neděláme to jen pro sebe, myslíme si, že takové sportovní zázemí si Frýdlantský výběžek zaslouží a zatím tady chybí," dodal frýdlantský starosta.

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, hřiště, modernizace, ODS, Dan Ramzer, Jiří Stodůlka, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šedesát let staré hřiště se promění, ve Frýdlantě vznikne moderní atletický stadion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.