Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Testované burčáky dopadly hůř než v minulosti. Byly přislazené nebo obsahovaly moc alkoholu

Stejně jako v předchozích letech i na sklonku toho loňského se inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce zaměřili na kontrolu burčáků a částečně zkvašeného hroznového moštu. A tentokrát nevyhovělo více vzorků než v předchozích kontrolách.

Inspekce navštívila celkem 290 prodejních míst. Do laboratoře pak poslala celkem 61 vzorků. „Komplexní analýza pak odhalila celkem 10 nevyhovujících vzorků,“ sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Výrobci porušili různé parametry.

Ve třech případech například analýza odhalila nepovolený přídavek vody. A stejný počet prodejců se dopustilo nadlimitního přidání cukru. „V jednom případě vzorek neodpovídal objem, u zbylých čtyř se jednalo o nadlimitní nebo naopak podlimitní obsah alkoholu,“ informovala Kopřiva.

Inspektoři podrobili kontrole zejména ty výrobce, u nichž v minulosti odhalili nějaké nedostatky. Celkově ale při poslední kontrole nevyhovělo více vzorků, než v předchozích letech. V Libereckém kraji byly zkontrolovány vzorky v Jablonci a Liberci, obě místa ale prošla bez problémů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brněnská Drbna

Štítky burčák, SZPI, kontrola, Státní potravinářská inspekce, Liberecký kraj, Liberec, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testované burčáky dopadly hůř než v minulosti. Byly přislazené nebo obsahovaly moc alkoholu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.