Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Inspektoři objevili na trhu hračku, která je nebezpečná pro životní prostředí

Česká obchodní inspekce na trhu objevila dětskou hračku s názvem Singing Bird, tedy zpívající ptáček, která je ale rizikem pro životní prostředí.

Hračka na první pohled nevypadá nijak závadně. Na stromku sedí ptáček, který vydává zvuk, v kmeni stromu je další zvířátko. Ještě jeden ptáček je pak v krabičce. „Zkoušky odhalily, že hračka neodpovídá evropským směrnicím,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Hračka Singing Bird je napájena třemi bateriemi. Na pájeném spoji objevili inspektoři mnohonásobné překročení obsahu olova. „Hodnoty se vyšplhaly až na 77,2 procent oproti povolenému limitu 0,1 procenta,“ komentoval Fröhlich. To ale nebylo jediné pochybení výrobce. Hračka totiž neobsahovala ani návod na použití, který by obsahoval bezpečnostní informace.

Dále chyběla identifikace výrobce na obalu hračky. „Na distributora byla uloženo ochranní opatření v podobě zákazu distribuce a stažení tohoto výrobku z trhu nebo oběhu,“ dodal mluvčí. Přestože výrobce nebyl na hračce uveden, tak byla vyrobena v Číně a jejím distributorem byla firma Zartha Crips.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto coi.cz

Štítky hračka, ČOI, Česká obchodní inspekce, Jiří Fröhlich, Čína, životní prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři objevili na trhu hračku, která je nebezpečná pro životní prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.