Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jak to vypadá na operačním středisku hasičů? Můžete se přijít podívat v Den evropské linky

Každoročně připadá na 11. února Den evropské linky 112. Připomíná tak nejen samotný význam tohoto čísla, ale také náročnou práci, kterou vykonávají operátoři.

Operátoři totiž nejenže denně přijímají desítky hovorů, ale často také komunikují s velmi rozrušenými lidmi. „Telefonující jsou často vystrašení a ve stresu a mnohdy ani nedokážou přesně říct, kde se nacházejí,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková

K lepšímu výkonu operátorů pomáhá i zlepšování technologií, ty se podle mluvčí stále vyvíjí. I v Libereckém kraji se stala linka hodně využívanou. „Za minulý rok zavolalo na toto číslo bezmála 88 tisíc,“ komentovala Hložková.

V rámci Dne evropské linky proběhne na Krajském operačním a informačním středisku Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Den otevřených dveří. Od 9 do 14 hodin tak můžete navštívit prostory víceúčelové budovy v ulici Šumavská a dozvědět se zajímavé informace. Pokud máte o prohlídku zájem, obraťte se nejpozději 7. února na Pavlínu Havlištovou na tel. čísle 775 205 278.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, Liberecký, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak to vypadá na operačním středisku hasičů? Můžete se přijít podívat v Den evropské linky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.