Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Centrum města ohlídají další dvě kamery. Mířit budou na Fügnerku a Benešák

Už celkem pět desítek kamer, a to včetně Vratislavic, hlídá Liberec. Další dvě brzy přibudou. Městská policie pořídí speciální panoramatické přístroje, které zaberou prostranství v úhlu 270 stupňů. Zaměří se na dolní centrum kolem dopravního terminálu a také na náměstí před radnicí.

Panoramatické kamery mají podle strážníků jednu velkou výhodu. Snímají velký prostor. „Kamera snímá celou situaci s pomocí několika objektivů v úhlu 270 stupňů a následně záznam spojuje do jednoho obrazu. Tím je sníženo riziko nesprávného pohledu kamery, což je velmi účelné tam, kde dochází k různým incidentům na odlišných místech,“ vysvětluje ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krajčík.

Podle něj kamery budou v místech, kde se pohybuje nejvíce lidí, tedy v dolním a horním centru. konají se zde společenské nebo kulturní akce, je zde vyšší míra kriminality a snížený pocit bezpečí, nedostatečný aktuální dohled, který musí být pravidelně posilován lehkými mobilními kamerami.

Liberec kamery získá v rámci Programu prevence kriminality. Předpokládané náklady na realizaci dvou panoramatických kamerových bodů, včetně licencí, připojení a rozšíření datového úložiště je maximálně 800 tisíc korun, 550 tisíc by pak šlo z dotace.

Strážníci budou nejprve hledat nejvhodnější místo na umístnění kamer. Jde o první kamery tohoto typu v Liberci.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Liberec

Štítky kamery, bezpečnost, terminál, oc forum, centrum, policie, městská policie, videokamera, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum města ohlídají další dvě kamery. Mířit budou na Fügnerku a Benešák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.