Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VÝSTRAHA: Na Česko se žene vichřice, zasáhne celý Liberecký kraj

Silný vítr s vysokým stupněm nebezpečí by měl na území Libereckého kraje udeřit v neděli v šest hodin večer. Meteorologové vydali výstrahu, která upozorňuje na možné nebezpečí. Mohou padat stromy a hrozí i poškození na budovách. Lidé by měli omezit pohyb venku. Silný vítr by měl v nárazech dosahovat rychlosti 90 kilometrů v hodině.

Výstraha je v platnosti od nedělní šesté hodiny večer a platí až do úterní šesté hodiny večerní a platí pro celý Liberecký kraj. Hrozí pád stromů a vyloučeny nejsou ani škody na majetku. Silné poryvy větru mohou omezit dopravu. Meteorologové také upozorňují na možné převrácení prázdného nákladního auta. 

„Doporučujeme sledovat vývoj situace na internetu Českého hydrometeorologického ústavu. Lidé by si měli zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty a zabezpečit skleníky. Omezit pohyb venku i jízdy autem. Nezdržovat se a neparkovat zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů. Nechodit do lesa a nepřibližovat se ke spadlým drátům elektrického vedení. V případě nutnosti jízdy jet maximálně opatrně a pomalu,“ uvedli meteorologové na svém webu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, vítr, nebezpečí, výstraha, vichřice, Liberecký kraj, Česko, strom, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÝSTRAHA: Na Česko se žene vichřice, zasáhne celý Liberecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.