Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Liberec opět prodlouží smlouvu s provozovatelem bazénu, rekonstrukce začne nejdřív za rok

Liberec se opět chystá prodloužit bez soutěže smlouvu s provozovatelem plaveckého stadionu. Původně měla skončit před několika lety, kvůli zpoždění při přípravě rozsáhlé rekonstrukce bazénu za stovky milionů korun ji ale město prodlužuje prostřednictvím dodatků. Náměstek primátora Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj) řekl, že aktuálně je smlouva platná do konce června. Zatím ve fázi záměru je její prodloužení o rok a půl. Rekonstrukce bazénu nezačne dřív než v polovině roku 2021.

Smlouvu s Ještědskou sportovní na pronájem bazénu na Tržním náměstí má radnice uzavřenou od roku 2000. Její prodlužování bez soutěže město zdůvodňuje i tím, že společnost je nyní zřejmě jedinou, jež dokáže v bazénu udržovat v provozu zastaralé a dožilé technologie. Na stadionu dosluhuje i střecha, kterou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a prosakuje vana hlavního bazénu. Náklady na roční nezbytné opravy se pohybují od 900 tisíc do 1,5 milionu korun.

Modernizaci bazénu chystá radnice už několik let a podle původních plánů už měla být hotová. Nyní se ale teprve zpracovává projektová dokumentace. Odhadem bude rekonstrukce bazénu stát 350 až 400 milionů korun a potrvá 18 měsíců. Po dobu oprav zůstane v provozu jen 25metrový bazén v přístavbě vybudované před osmi lety.

Liberecký plavecký stadion z poloviny 80. let minulého století ročně navštíví asi 350.000 až 400.000 lidí. V areálu jsou tři bazény, z toho jeden padesátimetrový, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Na zajištění provozu a energie má radnice pro letošní rok v rozpočtu schváleno skoro 23 milionů korun.

Kdo bude provozovat stadion po skončení rekonstrukce, město zatím neví. Nového nájemce bude teprve vybírat. Nyní dělá průzkum trhu před vypsáním výběrového řízení, aby vědělo, jaké podmínky pro soutěž stanovit. Vedení radnice předpokládá, že s novým provozovatelem uzavře smlouvu na deset až 15 let.

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky bazén, Liberec, rekonstrukce, soutěž, Ivan Langer, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec opět prodlouží smlouvu s provozovatelem bazénu, rekonstrukce začne nejdřív za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.