Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Meteorologové zvýšili výstrahu před dnešním odpoledním silným větrem

Na dnešní odpoledne a večer vyhlásili meteorologové výstrahu před silným větrem, kterou zvýšili na vysoký stupeň nebezpečí.

Silný vítr by měl zasáhnout nejvíce sever a severozápad České republiky. Výstraha proti větru platí od dnešního poledne do zítřejší třetí hodiny ranní. Zároveň od 18 hodin až do zítřejšího večera platí vysoký stupeň nebezpečí před povodněmi.

V Liberci by se měl objevit vítr s nárazy 70 až 110 km/h. „Jsou očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Možné přerušení elektrického vedení. Ztížená chůze, nebezpečí úrazů a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvracenými stromy. Komplikace v dopravě z důvodu silných poryvů větru a popadaných stromů, neprůjezdnost komunikací, možnost převrácení prázdného nákladního automobilu,“ uvádí ČHMÚ na svém webu.

Silný vítr způsobí tlaková níže, které směřuje přes Německo a Polsko směrem na východ. „Nejsilnější nárazy větru očekáváme na studené frontě mezi 19. hodinou a půlnocí na pondělí. Ve druhé polovině noci na pondělí bude vítr od západu postupně slábnout,“ informují meteorologové.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, počasí, meteorologové, vichřice, strom, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové zvýšili výstrahu před dnešním odpoledním silným větrem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.