Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tulipány kam se podíváš. Spolek Amelie opět upozorní na podporu onkologicky nemocných

Již poosmé se v Libereckém kraji uskuteční Tulipánový měsíc, tentokrát s mottem Přivolejme s jarem i naději. Akce by měla upozornit na potřebu podpory onkologicky nemocných.

Během měsíce března tak můžete narazit na letáčky spolku Amelie v MHD po celém Liberci ale také na dětské kresby, které budou nejen na onkologických odděleních v Liberci a Jablonci ale i v OC Forum. „Připravili jsme i Den otevřených dveří v Centru Amelie v Liberci, který se uskuteční 5. března,“ sdělila za Amelii Petra Kuntošová.

Centrum Amelie nabízí bezplatné sociální poradenství, psychologické konzultace a pořádá i různé aktivity jako cvičení nebo tvoření.

Mimo Den otevřených dveří se mohou lidé seznámit s nabízenými bezplatnými službami pro onkologicky nemocné po celý měsíc v již zmiňovaném OC Forum.

Během Tulipánového měsíce proběhne i pěvecké vystoupení pro pacienty Komplexního onkologického centra. „Vystoupí zde dětský pěvecký sbor Slunečnice při ZŠ Švermova, pásmo scének a písniček si připraví děti ze školy U školy a nebude chybět ani výtvarná dílna s pacienty,“ informovala Kuntošová.

Během března se uskuteční i dvě sbírkové akce. Jednou z nich bude prodej tulipánů k MDŽ v OC Forum, druhou bude jednodenní charitativní akce, do které se zapojí různá fitness centra. Cílem Tulipánového měsíce je i zvýšení informovanosti mezi veřejností o fungování organizace v Liberci, která může pomoci v situaci, kdy do života rodiny vstoupí rakovina,“ dodala Kuntošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky tulipány, Amelie, onemocnění, Liberec, Liberecký kraj, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tulipány kam se podíváš. Spolek Amelie opět upozorní na podporu onkologicky nemocných  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.