Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budova na Komenského náměstí je zrekonstruovaná. Dočasně poslouží jako školka

Téměř rok trvala rekonstrukce budovy na Komenského náměstí v Semilech. Objekt čp. 146 koupilo město v roce 2016. V budoucnu bude sloužit jako Základní umělecká škola. V následujících měsících poslouží ale jako školka.

Po jarních prázdninách se sem přesunou děti z Mateřské školky Treperka. V provizorních prostorách stráví celkem 18 měsíců. Poté se děti přesunou do zbrusu nové moderní školky Pod Vartou. Ta nahradí současnou budovu, která bude zbourána. Na novou školku získalo město dotaci ve výši 82 milionů korun.

Oproti tomu náklady na rekonstrukci budovy na Komenského náměstí se pohybují okolo 24 milionů. „V těchto nákladech jsou zahrnuty i úpravy ze školky na ZUŠ,“ uvedla za MěÚ Vladimír Bělonohý. Tento projekt podpořil stát dotací ve výši 2,3 milionu korun, která byla určena na zateplení a vzduchotechniku.

Dočasné zázemí v budoucí ZUŠce poslouží dvěma třídám. Děti z MŠ waldorfské se tak dočasně přistěhovaly k ZŠ waldorfská. Stěhování proběhlo už v létě a děti tak začaly školní rok už v provizorních prostorách.

Zbylé dvě třídy se budou stěhovat během jarních prázdnin. „S ohledem na zatížení rodičů a uzavření stávající školky jsme pro stěhování zvolili dobu jarních prázdnin,“ dodal Bělonohý.

Ohodnoť článek

Foto skalnimesta.cz

Štítky Semily, školka, ZUŠ, rekonstrukce, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova na Komenského náměstí je zrekonstruovaná. Dočasně poslouží jako školka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.