Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vichřice poničily zeleň v Liberci. Na území města popadaly desítky stromů

Dvě rychle následující vichřice za sebou poničily řadu stromů v Liberci. Sabine a Yulia mají na svědomí celkem přes čtyři desítky stromů, další škody jsou pak v lesích v okolí města.

U Sabine popadalo celkem 26 stromů a u Yulie 16. Další stromy popadaly i na plochách městských lesů, kde bylo poškozeno do cca 100 kubíků dřevin. „Naštěstí ani jediný strom, který spadl z městského pozemku, nenapáchal větší škodu, či nedej bože nezpůsobil nějaké fatální zranění,“ řekla mluvčí města Jana Kodymová.

Podle ní se město popadaným stromům nevyhne ani při sebelepší údržbě zeleně. „Bohužel i následné odškodnění je problematické, protože tato pojistná plnění následně nechtějí proplácet ani pojišťovny,“ dodala.

Radnice tak i z tohoto důvodu radí lidem, aby svůj majetek při předpovědi silného větru zabezpečili. „Aby zbytečně nenechávali v takovýchto dnech například odstavená vozidla pod vzrostlými stromy a v neposlední řadě se vyhnuli procházkám jak v příměstských lesích, parcích či alejích, tedy v místech s vyšším výskytem vzrostlých dřevin,“ uzavřela Kodymová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky vichřice, Liberec, stromy, strom, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vichřice poničily zeleň v Liberci. Na území města popadaly desítky stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.