Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Liberecký kraj zrušil úřední hodiny. Do odvolání bude komunikovat e-maily a telefony

Liberecký kraj zrušil kvůli koronaviru úřední hodiny, s veřejností bude až do odvolání komunikovat jen prostřednictvím telefonů a e-mailu. Prázdninový provoz regionální dopravy, který v tomto týdnu platí kvůli jarním prázdninám zdejších škol, prodloužil nejméně do 27. března. Novináře o tom dnes informoval náměstek libereckého hejtmana Přemysl Sobotka.

V Česku dnes potvrdily testy 41. případ nákazy novým typem koronaviru. Podle ředitele Krajské hygienické stanice v Liberci Vladimíra Valenty neměl do dnešních 15:00 Liberecký kraj žádného nemocného s COVID-19. „Provedli jsme zatím testy u 32 osob a všechny s negativním výsledkem, na výsledky čtyř testů se ještě čeká,“ doplnil Vladimír Valenta. Test na koronavirus nebyl podle něj pozitivní ani u pacienta, který byl v Liberci kvůli podezření na onemocnění hospitalizován.

Testováním prošli podle Valenty většinou lidé, kteří mohli být v kontaktu s nákazou na dovolené v severní Itálii, ale také na pracovních cestách ve Španělsku, Německu nebo USA. Aktuálně je v Libereckém kraji v karanténě nařízené hygieniky šest lidí, o dalších karanténách rozhodli od pondělí praktičtí a dětští lékaři. Hygienici už řešili i několik případů porušení karantény. „Chceme apelovat na obyvatele nejen Libereckého kraje, aby se chovali odpovědně,“ řekl Valenta.

Bezpečnostní rada státu dnes ve snaze zabránit šíření infekce zakázala akce za účasti více než stovky lidí. Už ode dneška jsou zakázané návštěvy v nemocnicích a domovech pro seniory, od středy budou uzavřené i základní, střední, vyšší odborné a vysoké školy. V Libereckém kraji jsou jarní prázdniny, zhruba 55.000 školáků se opatření dotkne až v příštím týdnu. Už dnes ale krajský odbor školství vyřizoval kolem 200 telefonátů rodičů.

Až do odvolání zrušila dnes výuku Technická univerzita v Liberci. Pedagogům a dalším zaměstnancům umožní v maximální možné míře přejít do režimu práce z domova. „Doporučujeme svým pedagogům, tam kde je to možné, aby vedli výuku formou online studia nebo zadávali studentům práci distanční formou po síti,“ řekl rektor Miroslav Brzezina. Organizátoři zrušili i plánovaný souboj hokejových týmů univerzit Liberce a Ústí nad Labem o krále severu, který se měl uskutečnit ve středu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto army.cz

Štítky ČR, zdraví, správa, koronavirus, hygiena, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, Česko, Vladimír Valenta, jarní prázdniny, Přemysl Sobotka, infekční onemocnění, Liberec, karanténa, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj zrušil úřední hodiny. Do odvolání bude komunikovat e-maily a telefony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.