Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pracujete ve zdravotnictví a potřebovali byste hlídání? Na děti můžou dohlídnout studenti TULKy

Studenti Technické univerzity v Liberci nabízejí zdravotníkům hlídání dětí, které musí kvůli uzavření škol v souvislosti s koronavirem zůstat doma. Na výzvu děkana pedagogické fakulty Jana Picka se jich přihlásilo zhruba 50 nejen z Liberce.

Službu tak budou moci nabídnout i v jiných místech, řekl mluvčí univerzity Radek Pirkl. Zájem o služby studentů už projevila zdravotnická záchranná služba, pomoci by mohli zdravotníkům hlavně z Jablonce nad Nisou, kde vedle základních a středních škol zavřou od pondělí i školy mateřské.

V Libereckém kraji dnes končí jarní prázdniny, kdy měly rodiny péči o děti zajištěnou. Kvůli ochraně zdraví a zpomalení šíření nemoci COVID-19 ale vláda v úterý rozhodla o uzavření všech základních, středních a vysokých škol. Rodiče se tak o své ratolesti budou muset postarat i v dalších týdnech. Řada měst a obcí navíc rozhodla i o uzavření mateřinek. Platí to i pro Jablonec, který je druhým největším městem v kraji. Tamní nemocnice pro děti svých zaměstnanců zřídí úterý 17. března dětskou skupinu, ne všude ale zdravotníci takovou možnost mají.

„Pomozte s hlídáním dětí zdravotníků,“ vyzval proto ve čtvrtek studenty Picek. Podobně jako děkani dalších pedagogických fakult v zemi reagoval na výzvu premiéra Andreje Babiše. Na studenty dekan se obrátil s prosbou, aby na bázi dobrovolnosti pomohli při hlídání dětí zdravotníků a dalších důležitých profesí přímo v místě jejich bydliště. „Tato aktivita bude zohledněna při plnění praktických předmětů,“ slíbil studentům Picek.

Iniciativu fakulty uvítali zdravotníci Krajské nemocnice v Liberci, ale také záchranáři. „Dnes jsou ještě jarní prázdniny, ale od pondělí to bude třeba řešit, a proto se snažíme pro naše zaměstnance jako benefit hledat hlídání dětí, aby nemuseli zůstat doma. Zaznamenali jsme nabídku technické univerzity, a tak jsme na to zareagovali,“ řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Kolik zdravotníků pomoc využije, zatím nevěděl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, zdraví, vysoké, děti, koronavirus, Liberec, zdravotnický pracovník, Technická univerzita v Liberci, jarní prázdniny, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Andrej Babiš, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracujete ve zdravotnictví a potřebovali byste hlídání? Na děti můžou dohlídnout studenti TULKy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.