Počasí dnes20 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

VIDEO: Hejtman vyzývá, aby lidé nosili roušky a zbytečně nechodili k lékařům

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta v dnešním videu nabádá veřejnost, aby si všichni chránili ústa rouškami nebo alespoň jinými provizorními pomůckami.

To, že mám roušku na ústech, je především signál toho, že by se tak měli chovat všichni. Myslím si, že v dnešních dnech jsme se ocitli v situaci, kterou nikdo z nás nemohl předvídat a je důležité chránit předevších sami sebe a své rodiny,“ zdůrazňuje Půta.

 Podle půty mají lidé dodržovat a nepodceňovat opatření vydávaná vládou, krizovým štábem Libereckého kraje nebo krizovými štávby obcí. „Myslím, že chodit dnes venku bez roušky nebo jiné ochrany dýchacích cest prostě není rozumné. Chci požádat všechny spoluobčany, vyzvat je k tomu, aby se chovali rozumně,“ říká hejtman.

Vedení kraje se i nadále snaží najít cesty k zásobování ochrannými pomůckami. Primárně by tento materiál měla dostat zdravotnická zařízení. Nejen nemocnice, ale také klasičtí obvoďáci, dětští lékaři nebo například zubaři. „Mimochodem bych chtěl požádat, aby k lékařům chodili jen v akutních případech,“ apeluje hejtman.

Se zdravotnickými zařízeními by lidé měli komunikovat zejména telefonicky a pokud je to možné, tak v současné době lékaře zbytečně nezatěžovat. Půta také upozornil, že by lidé měli, když už vyjdou ven, udržovat i s nasazenou rouškou dvoumetrový odstup.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Martin Půta, hejtman, koronavirus, rouška, Liberecký kraj, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hejtman vyzývá, aby lidé nosili roušky a zbytečně nechodili k lékařům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.