Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecké Denso omezuje výrobu, zvažuje uzavření závodu

Liberecký výrobce klimatizací Denso Manufacturing Czech omezuje výrobu. Vedení společnosti zvažuje uzavření závodu. Firma specializovaná na výrobu klimatizačních jednotek pro auta, chladičů a ventilátorů, patří v Libereckém kraji k největším zaměstnavatelům. O omezování výroby informovala na svém webu. V souvislosti se zastavením výroby ve Škodě Auto a dalších automobilkách kvůli pandemii koronaviru nebude asi Denso jediný dodavatel v Libereckém kraji, který v příštích dnech omezí či zastaví výrobu.

„Postupně zastavujeme jednotlivé výrobní linky, předpokládáme odstavení většiny linek v druhé polovině příštího týdne. V tuto chvíli děláme maximum, aby bylo možno linky odstavit a zároveň naplnit požadavky zákazníků pro ochránění zdraví našich zaměstnanců a opětovnému náběhu výroby," uvedla společnost. Pracovníci, kteří přijdou kvůli odstávce o práci, budou podle kolektivní smlouvy dostávat první den v týdnu 66 procent průměrné mzdy a v dalších pak 74 procent.

Firma kvůli snížení rizika nákazy novým koronavirem namátkově měří zaměstnancům ve vrátnici teplotu. Pracovníci si na sociálních sítích stěžovali v minulých dnech na nedostatek dezinfekčních prostředků a chybějící roušky. „Dezinfekční prostředky jsou na trhu nedostupné, průběžně se snažíme o obstarání hned poté rozmístíme i další dezinfekční stanice. Do té doby prosíme o důkladné mytí rukou mýdlem," uvedla firma. Žádného nakaženého zaměstnance Denso zatím nemá. V celém Libereckém kraji zatím testy onemocnění COVID-19 potvrdily u sedmi lidí.

Denso Liberec

Denso Manufacturing je největším zaměstnavatelem v Průmyslové zóně Liberec - Jih. Největšími odběrateli jsou automobilky skupiny Volkswagen, Ford, BMW, Suzuki nebo kolínská automobilka TPCA, ale také Mercedes-Benz nebo třeba Lamborghini. Ve fiskálním roce, který skončil 31. března 2019, uskutečnila firma zakázky za více než 12 miliard korun a její hospodaření skončilo ztrátou 219 milionů korun.

Autoři | Foto Denso Liberec

Štítky automoto, zdraví, zaměstnanost, koronavirus, firmy, Denso, výroba, Liberecký kraj, automobilka, pandemie covidu-19, ŠKODA AUTO a.s., DENSO MANUFACTURING CZECH, BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké Denso omezuje výrobu, zvažuje uzavření závodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.