Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Inspekce varuje před prodejci doplňků stravy, kteří se snaží vydělat na koronaviru

Současná situace vyvolává v lidech nejistotu, obavy a také snahu zajistit si co největší imunitu a zdraví. Na tom se ale snaží vydělat někteří podvodníci.

Dva takové objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce. „K propagaci doplňků stravy využívají prodejci zakázaná léčebná tvrzení a nepovolená zdravotní tvrzení v souvislosti s onemocněním COVID-19,“ řekl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Jednalo se například o potraviny Joalis Imun a Joalis Gripin nabízení na e-shopu: www.joalis.cz. Zde prodejce uváděl, že se jedná o výrobky pomáhající tělo chránit se před různými respiračními infekcemi, včetně tolik skloňovaného koronaviru a údajně také důležité pro zvládnutí infekce. „Tím provozovatel porušil nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, informoval Kopřiva.

Další podobná nabídka se objevila v podobě letáků. Za těmi stál Filip Vítů, který například v pražském metru nebo do schránek distribuoval na tři tisíce těchto letáčků s nepovolenými informacemi. Konkrétně se jednalo o informaci „Prevence koronaviru“. „Doplňkům stravy nelze žádným způsobem připisovat léčebné nebo preventivní účinky, řekl mluvčí. Ty se totiž týkají pouze léčiv. Kontrolovaným osobám nyní hrozí pokuta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, szpi.gov.cz

Štítky SZPI, inspekce, COVID-19, doplňky stravy, doplněk stravy, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce varuje před prodejci doplňků stravy, kteří se snaží vydělat na koronaviru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.