Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sedíte doma? Naprogramujte si vlastní hru s Czechitas

PR článek

V souvislosti se stále častější karanténou a zákazem vycházení připravila nezisková organizace Czechitas online kurz základů programování pro všechny. V jedenácti krocích v jedenácti dnech vás Czechitas provedou programováním v jazyce JavaScript, což je objektově orientovaný programovací jazyk, využívaný při tvorbě webových stránek. Celý tutoriál i hra jsou pojaté tak, aby to zvládl úplný začátečník. IT totiž není jen nudný shluk závorek, písmen a číslic. Cílem je ukázat, že IT může být zábava pro všechny.

„V těchto dnech je důležité udržet si pozitivní přístup a najít si i doma způsob, jak se vzdělávat. Proto jsme v Czechitas vyvinuli jednoduchý tutoriál, který naučí všechny základům programování. Výsledná hra by měla vypadat, jako hra PAC-MAN, kde budete sbírat vitamíny na posílení imunity. Zvládnout hru naprogramovat by měli s pomocí manuálu všichni a nezáleží na vstupních znalostech,” dodává Dita Přikrylová, zakladatelka Czechitas.

V případě, že děti budou chtít programovat samy, je doporučený věk 13 let a více. U mladších dětí je nejlepší programovat hru společně s rodiči. Tutoriál vznikl také u příležitosti čtyřicátého výročí legendární hry PAC-MAN, která spatřilo světlo světa 21. 5. 1980.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Czechitas, hra, programování, JavaScript, Pac-Man, Dita Formánková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedíte doma? Naprogramujte si vlastní hru s Czechitas  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.