Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Záchranka dostane šest nových sanitek, důvodem je aktuální situace i výbuch v Hamru

Navzdory všem finančním omezením dostane během letošního roku zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje celkem šest nových vozidel.

Vozidla posílí současný vozový park, který je nyní maximálně vytížen. Jedním z důvodů je současná situace spojená s onemocněním COVID-19. Ve dvou vozidlech záchranné pomoci probíhá odběr vzorků a další vůz rendez-vous slouží záchranářům při péči o osoby s rizikem nákazy.

Navíc musí vozidla odolávat velkému množství dezinfekčních přípravků. To neprospívá ani povrchům ani elektroinstalaci. „Dalším důvodem k nákupu nových sanit je následek mimořádné události v Hamru na Jezeře z konce loňského roku,“ uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. Doposud totiž nebyly po této události uvedeny zpět do provozu celkem čtyři sanitky a jeden vůz rendez-vous.

Kraj chce do nákupu ze svého rozpočtu investovat celkem 25 milionů korun. Podle Sobotky je ochrana zdraví občanů absolutní prioritou. „Bez zdravotnické záchranné služby bychom velmi kulhali v záchraně lidských životů i zdraví obyvatel,“ dodal.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky ZZS, záchranáři, sanitka, Liberecký, Liberecký kraj, Přemysl Sobotka, Hamr na Jezeře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka dostane šest nových sanitek, důvodem je aktuální situace i výbuch v Hamru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.