Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nedostatek vody v Kateřinkách má řešit vodojem. Vodovod je podle města nereálný

Už v lednu tu měli lidé ve studnách vody jako v červenci. Neúnosnou situaci v Kateřinkách s vodou má nyní vyřešit nový vodojem, který chce město v liberecké čtvrti vybudovat. Náklady se pohybují kolem milionu a půl.

„Místní obyvatelé jsou odkázáni na svoje vlastní studny, zásobování vodou je tedy individuální a v blízké době se zde přímo realizace vodovodu neplánuje,“ řekl náměstek primátora Jiří Šolc. Podle něj by se totiž náklady na jeho vybudování pohybovaly kolem 86 milionů korun.

Město tak přichází s alternativním řešením – vybudováním vodojemu. Zatím proběhlo geofyzikální měření, které má odhalit nejvhodnější místo pro vrt. „Celou akci lze rozdělit do dvou logických celků. Prvním je provedení hydrogeologického průzkumného vrtu, jehož součástí bude i vypracování závěrečné zprávy, která shrne průběh vrtání, čerpací a stoupací zkoušky, popíše reálný stav hloubky vrtu. Druhou částí bude zřízení vodojemu,“ dodal Šolc.

Odhad cen za průzkum je 558 000 korun bez DPH, za vodojem pak milion korun. Město Liberec podá pro obě fáze žádost o dotaci ze Státního fondu životního prostředí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Kateřinky, vodojem, voda, sucho, Jiří Šolc, Státní fond životního prostředí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedostatek vody v Kateřinkách má řešit vodojem. Vodovod je podle města nereálný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.