Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj ušetřil miliony na rekonstrukci silnice v Podbozkově. Vystaví za ně kruháč v Jablonci

I v současné době pokračují rekonstrukce silnic. Před více než měsícem se rozběhly práce na rozsáhlých opravách silnice z Podbozkova na Cimbál na Semilsku.

Rekonstrukce přibližně dvou kilometrů by měla vyjít na cca 131 milionů korun. „Ze Státního fondu dopravní infrastruktury se nám podařilo získat dotaci ve výši 117 milionů,“ uvedl hejtman Martin Půta. Během výběrového řízení se podařilo kraji ušetřit část finančních prostředků.

Tyto peníze využije na výstavbu okružní křižovatky na Ostrém rohu v Jablonci. U rekonstrukce silnice na Cimbál také kraj poprvé využil vypsání výběrového řízení formou Žluté knihy FIDIC. „Uzavírka v tomto úseku potrvá do konce října,“ sdělil náměstek hejtmana Jan Sviták. Ze zmíněné dotace na opravy silnice v Semilech kraj nevyčerpá celkem 25 milionů. „Požádali jsme o přesunutí 19 milionů na výstavbu kruhového objektu na Ostrém rohu. Zbylých 6 milionů využijeme jako rezervu pro případné vícepráce u projektu Podbozkov-Cimbál,“ vysvětlil Sviták.

Výstavba kruháče na Ostrém rohu v Jablonci by měla začít v pondělí 4. května. Náklady na tento projekt dosahují k 18 milionům. „Město Jablonec navíc vybuduje komunikace pro pěší a cyklisty včetně veřejného osvětlení,“ dodal Sviták. Jabloneckou kasu by tak tento projekt měl vyjít na 4,5 milionu. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Homolka

Štítky rekonstrukce, silnice, Cimbál, Semilsko, Ostrý roh, Jablonec, Jan Sviták, okres Semily, projekt, Martin Půta, Státní fond dopravní infrastruktury, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj ušetřil miliony na rekonstrukci silnice v Podbozkově. Vystaví za ně kruháč v Jablonci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.