Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ředitelem libereckých technických služeb se stane Peter Kračun

Ředitelem nové příspěvkové organizace Technické služby města Liberec, jež nahradí stejnojmennou akciovou firmu, se stane od 1. května Peter Kračun. Město vybíralo ze čtyř kandidátů, řekl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Nový ředitel podle něj přichází ze soukromého sektoru. „Takže si s sebou přináší znalosti z vedení týmu v soukromé sféře a věříme, že zvládne i sféru veřejnou," uvedl Zámečník.

Nová příspěvková organizace Liberce převezme veškerou činnost, majetek i 150 zaměstnanců od akciové společnosti od července. „To znamená od 1.7. bude příspěvková organizace zajišťovat pro město Liberec správu komunikací a zeleně," uvedl primátor. Technické služby se starají v pátém největším městě republiky o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch.

Technické služby města Liberce (TSML) jako akciová společnost fungovaly od roku 1997. Jejich základní kapitál je skoro 127 milionů korun. Jsou ve stoprocentním vlastnictví města. Transformaci obchodní společnosti připravuje Liberec od loňska kvůli konci dlouhodobých smluv TSML s městem. Radnice se obávala, že v nových veřejných soutěžích by firma neuspěla. Své příspěvkové organizaci bude moci zakázky zadat přímo. Předloni akciová společnost při tržbách bezmála 197 milionů korun skončila v zisku 3,4 milionu.

Autoři | Foto TSML

Štítky správa, Liberec, firmy, TSML, ředitel, akcie, příspěvková organizace, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelem libereckých technických služeb se stane Peter Kračun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.