Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lesák už je napuštěný a otevřený, koupat se v něm ale nesmí

Liberecké Lesní koupaliště už je připravené na letní sezónu. Dosud probíhaly přípravy – vana byla vypuštěna a vyčištěna, poté se opět napustila. Otužilci už by se v čisté vodě mohli koupat, kvůli vládním nařízením to ale možné není.

Areál už je otevřen pro posezení, i tady se ale musí dodržovat vládní nařízení – dvoumetrové odstupy, nošení roušek. Platí také zákaz koupaní v přírodním koupališti. Takže do vody ne.

Aktuálně probíhá také jednání o novém provozovateli koupaliště. Zájem projevil spolek Lesní koupaliště, do kterého patří i architekti z libereckého studia Mjölk. Těm měla rada města koupaliště na deset let pronajmout, což se ale minimálně o měsíc odkládá.

„Radní měli celou sérii dotazů a nápadů k vylepšení smlouvy, které padly až na plénu rady. Vzali jsme si čas, abychom návrhy zapracovali a půjdeme s tím do rady příště,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc.

Spolek Lesní koupaliště by pak z Lesáku chtěl udělat základnu pro koupání, ale i běžce, otužilce, silové cvičení i obyvatele okolí a mnoho dalšího. „Naší snahou je propojení těchto skupin a vytvoření opory pro komunity, které se v dané lokalitě, díky nesporným kvalitám celého okolí již dávno pohybují,“ uvedl za spolek Jan Vondrák.

Na místě by tak mělo vzniknout zázemí pro nejrůznější aktivity, spolek tu chce vybudovat zázemí pro převlékání, funkční toalety, městský mobiliář, zázemí pro venkovní cvičení, či veřejnou saunu. „Realizace by měla probíhat formou svépomocné spolupráce jednotlivých komunit, které budou mít ambici a chuť pomoci a následně využívat areál lesního koupaliště,“ dodal Vondrák.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lesní koupaliště

Štítky Lesák, Lesní koupaliště, mjolk, koupání, koupaliště, Jan Vondrák, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesák už je napuštěný a otevřený, koupat se v něm ale nesmí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.