Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Kolem Blaťáku se Čtyřlístkem nebo za hastrmany

Kdy jindy se vydat prozkoumávat krásy Máchova kraje než právě na jaře. S dětmi se můžete vydat třeba na naučné stezky, které pobaví ale zároveň zábavnou formou informují i místních rostlinách i živočiších.

Vyrazit na výlet na nové místo jistě ocení rodiče i děti, které musí chtě nechtě poslední týdny trávit doma. „Výlet na zajímavé místo může být v této době skvělým odreagováním,“ uvedla radní Květa Vinklátová. A spoustu zajímavých míst nabízí právě Máchův kraj.

Do blízkosti Brniště vás zavede naučná Stezka hastrmanů. Její délka má 6 kilometrů, zvládnou jí tak i menší děti. „Na trase vás čeká celkem jedenáct tematických zastávek,“ sdělil mluvčí kraje Jan Mikulička. Stezka přiblíží návštěvníkům život v mokřadech, lužních lesích a upozorní i na potřebu ochrany vody. 

Děti si po cestě asi nejvíce zamilují hrací prvky a hned 4 dětská mini hřiště nebo plnění nejrůznějších úkolů. „Zde mohou dospělí i malí poměřit svou sílu v hraní kuliček,“ komentoval Mikulička.

Kolem Mácháče alias Blaťáku vás provede Fifinka, Bobík, Myšpulín a Pinďa. Naučná stezka zavede turisty k zajímavým skalním útvarům a cestu navíc zpestří příběhy. Celá stezka měří přibližně 15 kilometrů. „První zastavení najdete v Třeskoprskách neboli Doksech v Kuřivodské ulici,“ přiblížil Mikulička. Další jsou po cestě pod vrchem Borný a ve Starých Splavech. Stezka vás nakonec zavede až k Muzeu Čtyřlístek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky Máchův kraj, výlet, tip na výlet, čtyřlístek, naučná stezka, Květa Vinklátová, krása, Brniště, Muzeum Čtyřlístek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Kolem Blaťáku se Čtyřlístkem nebo za hastrmany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.