Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lesák má na další roky nového provozovatele. Jde o nedoceněný prostor, říkají Mjölk architekti

Rada města na svém úterním zasedání rozhodla o tom, že Lesní koupaliště dostane na příštích pět let s opcí na dalších pět do správy nově založený spolek Lesní koupaliště, do kterého patří i architekti ze studia Mjölk. Ti mají s celým prostorem velké plány.

Dosud se o koupaliště staraly Městské lesy, ty ale na správu neměly moc času. „Intenzivně se teď soustředíme na kůrovcovou kalamitu a veškeré finanční prostředky vkládáme na řešení této kalamitní situace, proto svěření provozu Lesního koupaliště jinému provozovateli hodnotím jako přínosné,“ řekl ředitel organizace Jiří Bliml.

O provoz areálu se tak přihlásil spolek Lesní koupaliště. Záměr svěření koupaliště tomuto spolku rada projednávala už začátkem roku, nakonec se ale vše povedlo dotáhnout až teď. „Rada města jako zřizovatel příspěvkové organizace, která pečuje o svěřený majetek, a tím je Lesní koupaliště, souhlasí s poskytnutím výpůjčky areálu na dobu pěti + pěti let právě pro spolek Lesní koupaliště,“ dodal náměstek Jiří Šolc.

Spolek tak má koupaliště na pět let. Pokud bude vše fungovat, prodlouží se o dalších pět let. Spolek za nájem koupaliště nic neplatí, na oplátku bude areál rozvíjet a udržovat.

„Nabízíme kontinuální péči o nedoceněný veřejný prostor v těsné blízkosti Lidových sadů, který má velkou ambici stát se nejen vodní plochou využívanou v letních měsících ke koupání, ale hlavně místem setkávání různých zájmových skupin s celoročním provozem,“ odhaluje plány spolku Jan Vondrák.

Podle něj by se z Lesáku mělo stát nejen koupaliště, ale i základna pro běžce, milovníky otužování, silového cvičení a spousty jiných aktivit. „Naší snahou je propojení těchto skupin a vytvoření opory pro komunity, které se v dané lokalitě, díky nesporným kvalitám celého okolí již dávno pohybují,“ dodal.

V areálu by tak mělo vzniknout zázemí pro převlékání, funkční toalety, městský mobiliář, zázemí pro venkovní cvičení, či veřejná sauna. „Realizace by měla probíhat formou svépomocné spolupráce jednotlivých komunit, které budou mít ambici a chuť pomoci a následně využívat areál lesního koupaliště,“ uzavřel architekt Vondrák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky Lesní koupaliště, lesák, koupaliště, mjölk, architekt, Jan Vondrák, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesák má na další roky nového provozovatele. Jde o nedoceněný prostor, říkají Mjölk architekti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.