Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nabízel na parkovišti v Liberci masné výrobky. Hrozí mu pokuta až deset milionů

V uplynulých dnech narazili inspektoři Státní veterinární správy na prodejce, který v Liberci na parkovišti u nákupáku prodával údajně domácí masné výrobky. Při tom ale porušil hned několik nařízení.

Prodejce nabízel u jednoho nákupního střediska různé masné výrobky, například škvařené sádlo, zavařené vepřové maso nebo čerstvá vejce z údajného domácího chovu. „Výrobky prodejce nabízel skrze sociální sítě a následně je distribuoval na parkovišti,“ informuje SVS na svém webu.

Prodejce nabízel zmíněné potraviny ve svém vozidle, kde neměl žádné chladící zařízení. „Tím nedodržel prodejce/přeprace podmínky skladování stanovené výrobcem,“ sdělil mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Výrobky totiž měly být skladovány při teplotě od 4do 10 °C. V autě ale kontrola naměřila teploty od 19,9 do 22,8 °C. Nejenže se prodejce dopustil porušení hranice skladování, ale hlavně mohla mít vyšší teplota vliv na kvalitu a zdravotní nezávadnost výrobků.

Další nedostatky objevili inspektoři v dokumentaci k výrobků. Například vejce, kterých bylo v autě celkem 460, nebyla vůbec označena. „S osobou bude zahájeno správní řízení,“ dodal Vorlíček. V tomto případě hrozí dotyčnému sankce ve výši až 10 000 000 korun.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SVS

Štítky kontrola, prodej, SVS, Liberec, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabízel na parkovišti v Liberci masné výrobky. Hrozí mu pokuta až deset milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.