Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vše se snaží brát s nadhledem. Koronavirus ukázal kosmetičce Petře novou cestu

Petře Borčové, která druhým rokem provozuje v Liberci kosmetické studio, nemizí úsměv z tváře ani v této náročné době. A to ani přesto, že na dlouhé týdny přišla o práci a doma má dvě děti.

Jak jste reagovala na to, když jste kvůli koronaviru musela zavřít své studio?
V první chvíli to samozřejmě byl šok. Nikdo s tím nepočítal a nevěděli jsme, na jak dlouho to bude. Na druhou stranu ale mám ráda výzvy a vlastně mi to pomohlo ujistit se, že jsou i další cesty v mém oboru.

Co máte na mysli?
Tato nová cesta spočívá hlavně v komunikaci přes sociální sítě. Mimo jiné jsem začala natáčet videa zaměřující se například na domácí péči o pleť. Hrozně mě překvapila milá reakce. Zároveň jsem se tak dostala zpět ke komunikaci s klientkami.

Jak zvládáte aktuální situaci po finanční stránce?
Platím nájem doma i v salónu, všechno jede. Ale pak jsem si řekla, že takové negativní myšlenky hodím za hlavu. Naopak jsem se pustila do sčítání celkových nákladů a snažila se udržet si nadhled.

Pleť pod rouškou nedýchá a zapařuje se, péče o ni je důležitá

Jak vnímáte jako kosmetička nošení roušek?
Pro pleť je to samozřejmě velký problém, protože nedýchá a zapařuje se. U někoho se objevují pupínky nebo je svědivá. Právě v takovou chvíli je péče o pleť klíčová. Ale důležitá je každodenní péče, ne jen návštěva kosmetického salónu jednou za měsíc. To je jako s hubnutím. Taky nepomůže, když si půjdete jednou za měsíc cvičit. Určitě je důležité dokonale pleť odličovat, i když se třeba teď nelíčíte. Nesmíte zapomínat ani na čištění pleti ráno, to se často opomíjí. Důležitá je také hydratace. Každá žena by měla mít kvalitní krém a sérum. A jednou týdně je ideální gomáž nebo peeling.

Nezvažovala jste provádět kosmetické ošetření přímo u klientek, pokud by to bylo možné?
Ne, nad tím jsem ani neuvažovala. Když za mnou klientky přijdou, není to jen o ošetření pleti. Je to spojené s relaxem. U mě vypnou, na chvíli si vydechnou a zklidní se. Je to hodně důležité a doma bychom toho nedosáhli. To by kolem pobíhali děti nebo psi nebo by každou chvilku zazvonil mobil. To by si klientka neužila. A ani já bych z toho neměla radost.

Nebojíte se do budoucna úbytku klientek, vzhledem k předpokládanému poklesu ekonomiky?
Věřím, že se ženy, které jsou zvyklé o sebe pečovat, budou stále vracet. Je docela možné, že některé půjdou i tou cestou dokonalé péče doma. Taková klientka ke mně nebude chodit třeba každý měsíc, ale bude mít luxusní péči doma. Ale musím říct, že mě moc potěšily zprávy od klientek, které mi psaly, že už se těší, až ke mně zavítají.

Jak hodnotíte přístup státu k vám, malým podnikatelům?
Nečekala jsem, že by nám odpustili sociální nebo zdravotní. Natož že bychom dostali jednorázový příspěvek. To pro mě znamená opravdu velkou pomoc.

A jak vnímáte opatření?
Přiznám se, že to asi nedokážu posoudit. Já to prostě beru tak, jak to je.

Jak teď trávíte volný čas?
Dopoledne se věnujeme škole a já online práci. Odpoledne jsme hodně venku. S dvěma dětma to doma nejde moc vydržet.

Je závěrem něco, co byste ráda doplnila?
Snad jen to, že jsem se zapojila do projektu na pomoc ženám v první linii. Ráda bych tak nabídla kosmetické ošetření zdarma lékařkám a zdravotnicím. Já mám štěstí, že v tom prostředí nejsem, ale ráda bych vyšla vstříc ženám, které teď zažívají opravdu náročné chvíle.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Krásná s Petrou

Štítky Petra Borčová, Krásná s Petrou, Liberec, COVID-19, kosmetička, studio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vše se snaží brát s nadhledem. Koronavirus ukázal kosmetičce Petře novou cestu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.