Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příští týden opět otevře bazén. Kapacita bude omezená na 300 lidí

Příští pondělí se znovu otevře liberecký bazén. Najednou ale může přivítat maximálně tři sta lidí. Další návštěvníci budou muset čekat, než se uvolní místo. Platit budou i další omezení, před vstupem do bazénu si bude muset každy dezinfikovat ruce.

Kapacita bazénů bude na základě podmínek zveřejněných ministerstvem zdravotnictví omezena na pět metrů čtverečních na osobu v části pro plavce a tři metry čtvereční v části pro neplavce. S výjimkou bazénů pro plavání kojenců musí být voda chlorovaná na maximální povolenou míru. Pro liberecký plavecký stadion to znamená, že najednou bude moci být uvnitř 300 lidí. „To je taková normální návštěva v daný okamžik," řekl provozovatel městského bazénu Jan Švec. Maximální podle něj bývá 600 až 700. „To se ale stává o Vánocích," dodal. Pokud přijde lidí více, než je 300 lidí, budou muset podle Švece čekat, než se uvolní místo.

Před vstupem do areálu si bude muset každý dezinfikovat ruce, v provozu bude v šatnách každá druhá skříňka a ve vířivkách či při čekání ve frontě na tobogán budou muset mít od sebe lidé rozestupy 1,5 metru. Mimo provoz zůstanou nadále některé atrakce. „Divoká řeka, masážní vodopády, nepojedou parní komory a ani aerobní sál, kde by při daných rozestupech mohlo být jen pět lidí," uvedl Švec.

Bez divoké řeky a chrličů vody zahájí provoz i bazén v České Lípě. „Pracujeme na tom, abychom mohli v pondělí otevřít," uvedl ředitel městské organizace Sport Česká Lípa Jaroslav Češka. V českolipském bazénu bude moci najednou být 120 lidí, což bývá ve špičkách. Patrně ale zatím nebudou kurzy pro batolata a kojence. „Protože v rámci nařízení to nejsme úplně schopni provozovat a dezinfikovat po každém kurzu," dodal Češka.

Mluvčí libereckého Centra Babylon Martina Hujerová uvedla, že aquapark otevřou zřejmě 1. června. Dřív zřejmě nestihnou splnit všechna bezpečnostní a hygienická nařízení. V centru budou ještě zvažovat, jaké atrakce mohou spustit. „Všechno budeme dolaďovat, sejdeme se k tomu 25. května," dodala Hujerová.

Zavřený zůstane ještě několik týdnů městský bazén v Jablonci, kde je potřeba opravit akumulační jímka. „Neotevřeme dřív než za tři týdny. My bychom stejně měli problém dodržet všechny požadavky, které jsou," uvedla Michaela Šírová za provozovatele bazénu, což je městská společnost Sport Jablonec nad Nisou.

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky bazén, Liberecký kraj, liberec, Jan Švec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Vánoce, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden opět otevře bazén. Kapacita bude omezená na 300 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.