Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tři sazby na pivo, zákaz vycestování nebo něco jiného? Aneb co stane letošní Absurditou roku

I letos se uskuteční anketa Absurdita roku, která se zaměřuje na největší byrokratické nesmysly týkající se živnostníků a podnikatelů.

Stejně jako v předchozích ročnících chce i letos anketa poukázat na největší nesmysly a úřednické perly. „Nezdá se ale, že by měly tyto nápady nějak pomoci živnostníkům a podnikatelům, právě naopak. Není to už jenom zdání, ale skutečný stav, že se ve stovkách nařízení, vyhlášek, zákonů a opatření nevyzná už ani veřejná správa sama,“ informoval za organizátory David Pavlát.

Mezi nominacemi, které vybírala veřejnost z řad podnikatelů, asociací svazů a cechů, je letos celá řada nařízení a zákonů týkající se pandemie. Příkladem je třeba povinnost placení poplatků za rozhlas a televizi v ubytovacích zařízeních, která ale musela být po určitou dobu zcela uzavřena. Majitelé ubytovacích zařízení tak museli platit za televize a radia, která ale ve zmíněném době nemohl nikdo využívat.

Dále se do ankety dostala například trojí daň na pivo, podmínky cestování za hranice během koronaviru nebo podmínky testování v soukromých laboratořích.

I letos je anketa vyhlášená v rámci soutěží Vodafone Firma roku a MONETA Živnostník roku. Hlasovat v anketě o největší absurditu může veřejnost od 8. června na stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Absurdita roku, anketa, David Pavlát, Vodafone, Moneta Money Bank

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři sazby na pivo, zákaz vycestování nebo něco jiného? Aneb co stane letošní Absurditou roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.