Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U jablonecké přehrady se otevřely všechny toalety, provoz je ale omezen počasím

Kolem jablonecké přehrady je aktuálně celkem šest toalet. Všechny jsou otevřené, ale ve všední den jen do 18. Jejich otevírací doba se navíc bude lišit podle počasí.

V současné chvíli jsou toalety otevřeny v čase od 8 do 18 hodin ve všední dny a do 20 o víkendu. Přestože dříve bývaly toalety otevřené jen v hlavní sezoně od začátku června do konce srpna. „Vzhledem ke stále teplejšímu počasí na jaře se prodlužuje sezóna u přehrady, i když není počasí na koupání. Proto se otevírají vždy jedny toalety na východním břehu za stánkem Základna a jedny na břehu západním U Prutu,“ sdělila za jablonecký magistrát Dana Fösterová.

Aktuálně se kolem přehrady nachází celkem šest toalet. U Prutu, na Tajvanu, u beachvolejbalových hřišť, u stánku Základna, u sauny a naproti městské hale.

Toalety na Tajvanu se mají jako jediné obsluhu. Aktuálně kvůli zvýšeným hygienickým požadavkům probíhá nepřetržitě úklid toalet, doplňování mýdla, dezinfekce, toaletní papír i papírové utěrky. Od června budou toalety otevřeny s ohledem na počasí. Za slunného počasí budou otevřena všechna WC kromě Tajvanu od 10 do 20.

Pokud ale počasí nebude koupací sezóně přát, budou otevřeny jen dvě toalety. „Toalety u přehrady měly původně sloužit návštěvníkům vodní nádrže. Postupem let v jejich blízkosti vznikaly stánky s občerstvením a dnes slouží toalety i pro jejich zákazníky,“ doplnila Fösterová. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonecko, přehrada, toalety, toaleta, Tchaj-wan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Israel Gold

Prosím redaktorku o zamyšlení se sama nad sebou. Opravdu je nutné, aby její články doslova plevelily internet? Úroveň slohu i gramatiky je žalostná. Například v tomto článku jsou v pořádku jen zkopírovaná prohlášení jabloneckého magistrátu. Doporučuji změnu z redaktorky zpět na fotografku, tam nemám výhrady.

Čtvrtek, 28. května 2020, 14:28Odpovědět

U jablonecké přehrady se otevřely všechny toalety, provoz je ale omezen počasím  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.