Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od pondělí budou možné návštěvy v nemocnicích ale za striktních pravidel

Od pondělí se do nemocnic vrátí návštěvy. Ty ale budou muset dodržovat bariérová a režimová opatření. Omezen bude také počet navštěvujících osob.

Veškeré informace obdrží návštěvníci při vstupu do nemocnice. Samozřejmostí je povinnost zakrytí dýchacích cest rouškou, dezinfekce a také dodržení času návštěv od 15 do 17 hodin. „Na pokoji bude omezen počet navštěvujících na jednu, maximálně dvě osoby,“ informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Zuzana Balašová.

Zároveň by měli lidé, jejichž blízcí jsou v nemocnicích hospitalizováni pouze krátkodobě, zvážit, zda je návštěva opravdu nutná. Do nemocnice by neměli v žádném případě chodit lidé s kašlem, rýmou a teplotou. „Návštěv v následujících dnech jistě přibyde. Až čas ukáže, zda jsme nápor zvládli,“ přiznal náměstek hejtmana Přemysl Sobotka.

Zařízení sociálních služeb jsou již téměř týden otevřená a zatím hodnotí návštěvy kladně. Lidé dodržují pravidla a na návštěvy se telefonicky objednávají. O návštěvách rozhodla Krajská epidemiologická komise. Další dva týdny zůstanou v kraji také všechna stávající odběrová místa pro samoplátce. 

Ohodnoť článek

Foto KNL

Štítky nemocnice, KNL, Krajská nemocnice, návštěva, Krajská hygienická stanice, Přemysl Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí budou možné návštěvy v nemocnicích ale za striktních pravidel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.