Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce Rádeláku pokračuje, uzavírka na Jablonec skončí příští listopad

Aktuálně pokračuje rekonstrukce Rádelského mlýnu, kterou nezbrzdil ani koronavirus. Stavbu za víc než 400 milionů korun zkontrolovalo v uplynulých dnech vedení kraje v rámci tzv. kontrolního dne.

V současné době probíhá například budování pilířů mostní estakády. Ta bude v budoucnu sloužit jako větev svádějící auta z Liberce na Jablonec. Spojení Rádelský Mlýn - Jablonec by se mělo obnovit na podzim 2021. „Rádelský mlýn byl vybudován na počátku sedmdesátých let a dnešním nárokům na bezpečný provoz již nevyhovoval. Po přestavbě bude odpovídat dopravním požadavkům současné doby,“ komentoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Práce také pokračují na svedení Jeřmanického potoka do krytého koryta nebo na opěrné zdi. Po dokončení bude stavba rozštěpovou křižovatkou se třemi výškovými úrovněmi. 

Kraj v průběhu rekonstrukce monitoruje dopravu v úsecích, které jsou kvůli objízdným trasám zatíženější. V posledních týdnech tak eviduje například nárůst počtu vozidel na silnici mezi Hodkovicemi a Rychnovem. Vzhledem k tomu, že úsekem neprojede kamion a kolikrát mají s jízdou po úzké cestě problém i dodávky, nechal kraj osadit úsek mezi Radoňovicemi a Pelíkovicemi zákazovými značkami. „Nově osazené dopravní značky zakazují vjezd nákladním vozidlům a tento úsek nesmí využívat ani dodávky,“ komentoval Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy KÚ LK.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vodnimlyny.cz

Štítky Rádelský mlýn, Jablonecko, rekonstrukce, Jablonec, Jan Sviták, Liberec, Hodkovice (Jívka)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Rádeláku pokračuje, uzavírka na Jablonec skončí příští listopad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.