Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Voda ve většině přírodních koupališť v Libereckém kraji je čistá

Voda ve většině přírodních koupališť v Libereckém kraji je čistá. Zhoršená kvalita je jen v šesti z více než 30 nádrží, které jsou pod dohledem hygieniků. Vyplývá to z údajů Krajské hygienické stanice v Liberci.

Od předchozí kontroly se mírně zhoršila kvalita vody jen na koupališti v Novém Městě pod Smrkem. Na pětibodové stupnici je koupaliště na hodnotě dva. Sníženou průhlednost, což značí mírné znečištění, má také nadále rybník Bažantník u kempu v Sedmihorkách v Českém ráji, koupaliště v Zákupech a v Nedamově u Dubé na Českolipsku.

Na stupni tři je od začátku sezóny kvůli sinicím Máchovo jezero. Koupání v jezeře nepovažují hygienici za vhodné pro těhotné ženy, děti či alergiky. Lidem doporučují, aby se po koupání osprchovali.

Ještě o stupeň horší hodnocení má přírodní koupaliště v Chrastavě, což značí nevhodné ke koupání. V jeho případě jde o dlouhodobý problém kvůli kolísavé kvalitě přítoku. Koupaliště je napájeno z Vítkovského potoka a na stupni čtyři je na základě špatných výsledků rozborů z předchozích let, které berou hygienici také v potaz.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký kaj, přírodní koupaliště, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, koupání, Liberec, Zákupy, Nové Město pod Smrkem, Český ráj, okres Česká Lípa, Dubá, Bažantník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ve většině přírodních koupališť v Libereckém kraji je čistá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.