Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Roky zavřený hudební klub Vlak na kolejích prochází rekonstrukcí. Bude z něj tělocvična

Několik let je kdysi oblíbený hudební klub Vlak na vysokoškolských kolejích v Harcově zavřený. Hudební produkce se sem už ani nevrátí, právě teď probíhá rekonstrukce prostor a vzniká zde sál pro úpolové sporty s tatami a crossfitová tělocvična. Proměnou prochází i sousední blok B, kde se zase chystají sály se zrcadly pro moderní pohybové formy. Hotovo má být do konce prázdnin.

Univerzita začala s přestavbou v dubnu. Původní interiér klubu i s vlakovými sedačkami už neexistuje, zůstala zatím jen typická výmalba stěn s motivy oken vagonů. „Vyklízení bylo náročné. Nepořádek, který jsme odtud museli vynosit, byl opravdu děsivý. Pódia trochu připomínala odpadkové koše,“ přiblížil vyklízecí práce Pavel Novák ze stavební firmy Instav.

Klub musel skončit, protože obyvatelé si dlouho stěžovali na hluk. I to je důvod, proč se sem koncerty už nevrátily. Proto se hledalo jiné využití a nakonec zde bude speciální tělocvična. 

Rekonstrukce prostor někdejšího klubu v bloku A kolejí Harcov vyjde na 4,426 milion korun bez daně a univerzita peníze zaplatí z vlastních zdrojů. V přední části bude crossfitový sál se systémem hrazd a úchytů pro posilování vlastní hmotností. V zadní místnosti pak bude sál s tatami pro úpolové sporty. Poskytne zázemí pro trénink juda, sebeobrany nebo boxu.

Sál s tatami ale začne sloužit úpolovým sportům až po skončení opravy velké harcovské tělocvičny. Měla by se rozběhnout v novém semestru a po dobu celkové rekonstrukce se do místnosti připravované v bloku A pro zápolení, přemístí posilovna.

Přestavba na nové tělocvičny probíhá i v bloku B, ta vyjde na necelé čtyři miliony korun. Tady univerzita sehnala peníze z evropských fondů.

„Po rekonstrukci výrazně stoupnou možnosti katedry při výuce úpolových sportů, moderních pohybových forem i zdravotní tělesné výchovy a psychomotoriky. Zároveň získáme speciální tělocvičny, které jsme si dosud museli pronajímat nebo si je improvizovaně upravovat. Nejen, že nám to usnadní výuku, ale také výrazně zvýší nabídku aktivit Akademického sportovního centra,“ řekl Aleš Suchomel, vedoucí Katedry tělesné výchovy a sportu pedagogické fakulty.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TUL

Štítky klub vlak, Liberec, harcov, koleje, rekonstrukce, sport, Pavel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roky zavřený hudební klub Vlak na kolejích prochází rekonstrukcí. Bude z něj tělocvična  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.